Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوزحسن صادقی (رئیس کمیته بیمه و درمان خانه کارگر) ضمن برشمردن مشکلات نسخه الکترونیکی به بیان مشکلات در این حوزه پرداخت. وی یادآور شد: یکی از مهمترین مشکلات بیمه شدگان سردرگمی آن‌ها پس از نوشتن نسخه الکترونیکی است که در مراجعه به مراکز تشخیصی و داروخانه به دلایل متعدد از دریافت خدمات بازمی‌مانند و یا مجبور هستند بعضاً هزینه‌ها را به صورت آزاد پرداخت کنند که با توجه به شرایط مالی بیمه شدگان و بازنشستگان، بار سنگینی به دوش آن‌ها تحمیل می‌کند و آن‌ها نمی‌دانند به کجا باید مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

صادقی افزود: اگر بسترهای لازم برای اجرای کامل نسخه الکترونیکی فراهم نبود، بهتر بود مسئولان امر برای جلوگیری از چنین نابسامانی به صورت پایلوت نسخه الکترونیکی را در برخی از استانها پیاده می‌کردند تا به مرور زمان مشکلات آن برطرف و بسترهای لازم ایجاد شود و یا حداقل بخشی به صورت الکترونیک و بخشی هم به شکل سنتی انجام می‌شد تا دردسرهای آن کمتر شود. 

رئیس کمیته بیمه و درمان با پرداختن به این موضوع که امروز به جای آنکه متولی درمان یعنی وزارت بهداشت باید پاسخگو باشد، تامین اجتماعی زیر آماج اتهامات قرار گرفته است و هزینه‌های سرسام آوری بابت اجرای نسخه الکترونیکی از جیب بیمه شدگان  پرداخت شده است، عنوان داشت: با عرض تاسف، کار به جایی رسیده است که جای طلبکار با بدهکار عوض شده و بدهکار به جای آنکه خود مجری این طرح باشد در تلاش است تا سازمان تامین اجتماعی را مسبب این کاستی‌ها جلوه دهد. 

صادقی تصریح کرد: البته این موضوع جدیدی نیست؛ چون بر اساس برنامه پنجم توسعه، وزارت بهداشت مکلف شده بود تا پرونده الکترونیکی را پیاده کند اما هیچ وقت به تعهدات خود عمل نکرد. اگر پرونده الکترونیکی پیاده می‌شد اکنون دچار این همه مشکلات در بحث اجرای نسخه الکترونیکی نبودیم و بسیاری از معضلات حوزه درمان با اجرای پرونده الکترونیکی مرتفع می‌شد. 

وی با بیان اینکه متاسفانه وزارت بهداشت به وظایف ذاتی خود عمل نکرده و در حال حاضر نیز عمل نمی‌کند، گفت: وزارت بهداشت در جایی دیگر تامین اجتماعی را مکلف می‌کند تا هزینه درمان بیماران کرونایی را پرداخت کند و البته این حرف درستی است. اما وقتی بودجه‌ای بابت کرونا به وزارت بهداشت پرداخت می‌شود، این وزارتخانه به گونه‌ای رفتار می‌کند که گویا تعهدی نسبت به صندوق تامین اجتماعی ندارد. در حالی که سازمان بابت بیماران کرونایی متحمل هزاران میلیارد تومان هزینه شده است و  از ۲۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداختی به وزارت بهداشت بابت کرونا، ریالی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده و این جای بسی تأسف و تاثر است. 

رئیس کمیته بیمه و درمان خانه کارگر در پایان گفت: امیدواریم مسئولان سازمان با تدابیری که در این خصوص می‌اندیشند نسبت به رفع مشکل بیمه شدگان در مراکز تشخیصی و داروخانه‌ها اقدامات لازم را انجام دهند. 

در ادامه شهرام غفاری مدیرکل درمان غیرمستقیم خانه گفت: نسخه الکترونیکی مصوبه مجلس شورای اسلامی است و  از اول دی‌ماه می‌بایست اجرا می‌شد. اما در بخش‌هایی همچنان با مشکلاتی مواجه هستیم که این مشکلات را می‌توان در سه دسته تقسیم‌بندی کرد. 

وی افزود: اولین موضوع، بیمه شدگانی هستند  که قصد دارند هزینه‌های خود را از بیمه‌های تکمیلی دریافت نمایند و متاسفانه این بیمه‌ها همکاری لازم را با تامین اجتماعی در اجرای نسخه الکترونیکی نداشته و یا کمتر دارند. دومین موضوع بحث نوساناتی است که در اتصال اینترنت رخ می‌دهد و قطعی آن  مشکلاتی را ایجاد می‌نماید و سومین موضوع نیز پزشکانی هستند که به نسخه‌نویسی سنتی عادت کردند. 

غفاری با یادآوری این مهم که سازمان تامین اجتماعی مشوق‌هایی را برای طرف‌های قرارداد در جهت اجرای نسخه الکترونیکی انجام داده است، گفت: از جمله تشویق پزشکان به اجرای نسخه الکترونیکی که ۲۰ درصد بیشتر به آن‌ها پرداخت می‌شود و یا  پرداخت ماهانه به داروخانه‌ها و طرفهای قراردادی که در این طرح مشارکت دارند، اما با این وجود همچنان مشکلاتی وجود دارد که می‌بایست نسب به رفع آن‌ها اقدام شود و سازمان گام‌های موثری در این رابطه برداشته است و تا ۲۰ روز آینده بسیاری از مشکلات این حوزه تا ۸۰ درصد رفع خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1124646 برچسب‌ها بازنشستگان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بازنشستگان اجرای نسخه الکترونیکی تامین اجتماعی وزارت بهداشت بیمه شدگان هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۵۶۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد

به گزارش پارس نیوز، تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند. عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، به خراسان می گوید، سهم بیمه توسط کارگر و کارفرما پرداخت می شود با وجود این، این بیمه خدمات ویژه ای به کارگر ارائه نمی دهد

صادق غفوریان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدن ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در اردیبهشت ماه خبر داده و این در حالی است که عضو هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ایران در گفت وگو با خراسان نه تنها این تعداد را در برابر کارگران بدون بیمه ناچیز می داند، به این نکته هم اشاره می کند که این بیمه، اساسا بیمه ای کم خاصیت با سطح نازلی از خدمات است.

۱۰ هزار کارگر در اردیبهشت بیمه می شوند

انتهای هفته گذشته، موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: با توجه به منابع جذب شده اردیبهشت امسال ۱۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در سراسر کشور، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر

این در حالی است که نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارگران ساختمانی معتقدند، طی سه سال گذشته بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است. مشکلات و اختلاف نظرها درخصوص قوانین موجود در این زمینه باعث شد که جریان بیمه این کارگران متوقف شود.

ماجرا به ماده ۵ قانون بیمه کارگران و میزان عوارض پروانه ساختمان برمی گشت که با پرداخت آن توسط کارفرما، بخشی از آن باید برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه شود.

در عین حال، مشکلات موجود و موانع و چالش هایی که در این زمینه وجود داشت، با اصلاحیه ای که به تازگی در مجلس صورت گرفت، سهم پرداختی توسط کارفرمایان کاهش یافت و زمینه انجام بیمه کارگران فراهم شد.

مدیرعامل تامین اجتماعی در این زمینه گفت: «سازمان تامین اجتماعی براساس اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و همچنین ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.با این اصلاحیه مشکل تامین منابع بیمه کارگران تا حد مشخصی حل شده است و از این پس براساس منابع تامین شده تعدادی از کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد.»

۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند

در عین حال، هم اکنون طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی ۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند و آن طور که رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز بیمه نیستند.

حادثه روزانه برای ۲.۵ نفر از کارگران ساختمانی

جدا از سختی ها و مشقت های معیشتی که روز به روز گریبانگیر طبقه کارگر به ویژه کارگران ساختمانی است، آن ها با حوادث سخت کار نیز مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این باره با اشاره به ضرورت بیمه کارگران ساختمانی می گوید: «تعداد حوادث شغلی در این شغل بسیار زیاد است. روزانه دو ونیم نفر فوتی بین کارگران ساختمانی داریم که آمار بسیار بالایی است، تعداد بسیاری از کارگران نیز روزانه قطع نخاع و قطع عضو می‌شوند. بیمه حق اولیه هر فردی است، اما متاسفانه بعید می‌دانیم با این قانون تمام کارگران ساختمانی که چشم انتظار بیمه بودند به حقشان برسند.»

منبع : مشرق

دیگر خبرها

  • خبر جدید یک نماینده درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان چه زمانی اعمال می‌شود؟
  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • آیا منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان جور شده است؟
  • حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند