Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، با آنکه حدود ۴ ماه از آغاز طرح نسخه نویسی الکترونیک می‌گذرد اما همچنان این طرح با کم و کاستی‌هایی روبرو است، شیوه‌ای که می‌توانست به درستی اجرا و با استقبال گسترده مردم در مراکز درمانی و بیمه ای روبرو شود.

یکی از آن کاستی‌ها، نگرانی مردم به ویژه سالمندان و از کارافتاده های جامعه درباره قطع شدن سرویس خدمات الکترونیکی در مراکز درمانی و داروخانه‌ها است، موضوعی که سرانجام آن به پرداخت هزینه‌های گزاف از سوی سالمندان و اقشار کم درآمد جامعه ختم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری فارس در سلسله مصاحبه‌هایی به بیان برخی از ایرادات و اشکالات نسخه نویسی الکترونیک پرداخته و از آنها عبور کرده است، اما امروز در این گزارش صدای سالمندان و بازنشستگانی خواهیم بود که در مراجعات گوناگون خود به مراکز درمانی، با قطعی اینترنت مواجه بوده و بارها مجبور به پرداخت هزینه‌های دارو به صورت آزاد شده‌اند.

سردرگمی بازنشستگان با اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک

در این گزارش به یکی دیگر از چالش‌های پیش روی نسخه نویسی الکترونیکی خواهیم پرداخت، موضوعی که برای سالمندان جامعه به مشکل عمده ای تبدیل شده و آنها را کمابیش آزار می‌دهد. در این باره پیش تر با مهدی مجیدی، عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران گفت‌وگو کردیم، او با انتقاد از روند اجرای نسخه نویسی الکترونیک گفت: امروز بازنشستگان تأمین اجتماعی از نظر مسائل درمانی، ویزیت، آزمایشگاه، عکس برداری و دریافت نسخه و دارو از مراکز داروخانه های مختلف و... دچار مشکلاتی هستند چرا که زیرساختهای اساسی و اصولی نسخه نویسی الکترونیکی فراهم نشده و هنوز این مشکلات برطرف نشده است و وجود دارد، همین موجب شده تا بازنشستگان و مستمری بگیران دچار سردرگمی شوند.

وی ادامه داد: با توجه به بیماری کرونا و نیاز افراد به درمان، بازنشستگان به پزشکان مراجعه می‌کنند، اگر ارتباط و سیستم آنلاین نباشد و ارتباط درستی نباشد، ضرر می‌کنند، اینجا مجبور می شوند علی رغم تنگاهای مالی و اقتصادی که اغلب حداقل بگیر هستند، دارو را به صورت آزاد فراهم کنند.احتمال دارد برخی از داروخانه ها نیز از این مساله سوء استفاده کنند.

داروها را آزاد حساب می‌کنند

در همین رابطه، علی اکبر عیوضی، عضو هیأت مدیره کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی شهر تهران نیز اظهار کرد: یکی از مشکلات حادی که بیمه شدگان با آن مواجه هستند، موضوع نسخ الکترونیکی تأمین اجتماعی است، این هدف بسیار مطلوب است. از الکترونیکی شدن نسخ ناراضی نیستم چرا که می‌تواند برای سازمان تأمین اجتماعی و بیمه شدگان خدمات رسانی بهتری صورت بگیرد.

عضو هیأت مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران تأکید کرد: اغلب بازنشستگان وقتی به مراکز درمانی و خدمات درمانی مراجعه می‌کنند، متضرر می شوند چرا که زمان مراجعه بیمه شده به مراکز دولتی و خصوصی خطاب به آنها می‌گویند سایت بسته است، این بازنشسته‌ها نمی‌توانند انتظار بکشند تا آن سایت باز شود و در چنین حالتی می‌گویند داروها را آزاد بنویسید.

وی با انتقاد از شیوه عملکرد برخی از داروخانه‌ها در قبال بازنشستگان، اظهار کرد: در ماجرای نسخ الکترونیکی برخی از داروخانه‌ها رفتار مطلوبی ندارند، بعضاً به بهانه قطعی سایت، داروها را آزاد حساب می‌کنند و این ضرر بیمه شدگان است.

  تمام داروها را به ما نمی‌دهند، مجبوریم آزاد حساب کنیم

یکی از بازنشستگان تأمین اجتماعی با انتقاد از وضعیت موجود در داروخانه‌های تأمین اجتماعی، به خبرنگار ما گفت: برای خرید داروها با مشکلات بسیاری مواجه هستیم، می‌گویند سایت با مشکل روبرو است و مجبوریم چندین داروخانه را طی کنیم تا بتوانیم در نهایت برخی از داروها را به صورت آزاد خریداری کنیم.

وی افزود: وقتی داروها را تهیه می‌کنیم، ۲ تا ۳ برابر هزینه بیشتری پرداخت می‌کنیم، اغلب داروخانه‌ها براساس تعرفه دولتی می‌گویند چندین دارو را نداریم و مجبوریم به صورت آزاد آنها را خریداری کنیم. لازم است برخی داروها تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرد.

ما را معاینه نمی‌کنند

یکی دیگر از بازنشستگان تأمین اجتماعی درخصوص عدم توجه برخی مراکز درمانی تأمین اجتماعی به وضعیت بازنشستگان و سالمندان، اظهار کرد: برخی از این مراکز ما را به درستی معاینه نمی‌کنند، می‌گویم من که به فروشگاه نیامده ام که چند داروی از پیش معلوم شده به من بدهید، این رویه باید اصلاح شود.

دیگر شهروند تهرانی به خبرنگار ما گفت: برای دریافت انسولین به پزشک مراجعه کردم، پزشک به من گفت در سیستم وارد کردم باید به داروخانه مراجعه کنید، به داروخانه رفتم، گفت چیزی در سیستم ثبت نشده و باید بروی نسخه کاغذی بیاوری، مجدداً به مطب پزشک مراجعه کردم و نسخه کاغذی دریافت کردم تا بتوانم داروی مورد نیاز را بگیریم، این رویه‌ها برای ما که بازنشسته هستیم و سن بالایی داریم بسیار دشوار است.

پزشکان به پرونده سلامت بیماران توجه نمی‌کنند

وی ادامه داد: به برخی مراکز درمانی تأمین اجتماعی مراجعه می‌کنیم نصف دارو را می‌دهند و نصف دیگر  را آزاد تهیه می‌کنیم، ما چگونه می‌توانیم این داروها را به صورت آزاد تهیه کنیم، اینها رسیدگی می‌خواهد. از طرفی دیگر باید گفت پرونده الکترونیک به این معناست که باید تمام پرونده سلامت ما در آن درج شود، یعنی آن پزشک نمی‌داند بیمار چه مصرف کرده و نیاز به چه دارویی دارد؟

یک بازنشسته دیگر می‌گوید: از وقتی دفترچه‌ها حذف شدند واقعاً داروخانه‌ها مردم را آزار می‌دهند، دقایق بسیاری به طول می‌انجامد تا بتوانند داروها را تحویل دهند و مجبوریم داروها را به صورت آزاد حساب کنیم.

منبع: الف

کلیدواژه: بازنشستگان تأمین اجتماعی نسخه نویسی الکترونیک صورت آزاد مراکز درمانی داروخانه ها آزاد حساب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۰۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟

آنها با استفاده از عواطف افراد متقاضی جراحی علی الخصوص جوانان کم سن و سال و حضور در مشاغل خدماتی مراکز پیش گفته با توسل به تبلیغات دروغین در فضای مجازی و ثبت موسسات و مراکز درمانی زیبایی در ثبت شرکت‌ها متقاضیان جراحی را به خود جذب کرده و با بستن قرارداد شبه ترکمانچای با پزشکان متخصص و یا در اختیار گرفتن مهر پزشکی طبابت شاید تبانی با این مراکز پیش گفته انجام اعمال جراحی زیبایی آنها نظیر بینی، گونه، لب، سینه، باسن و غیره را به بهیار و پرستار و پزشک عمومی و نهایتا شاید با استثمار پزشکان متخصص تازه کار به آنها سپرده و از این تجارت غیر قانونی سرمایه ای به هم زده، بعد چند وقت به هر دلیل رابطه کاری خود را با پزشکان متخصص جوان قطع نموده و می‌نماید.

غافل از اینکه از اینجا کار تکنسین متقلب و شاید کلاهبرداری در جراحی زیبایی تمام شده، اما پزشکان متخصص با یک‌دنیا آه و ناله و پرونده‌های متعدد مالیاتی و شکایات درمانی در دادسرای رسیدگی به تخلفات سازمان نظام پزشکی و دادسرای عمومی و انقلاب و سازمان تعزیرات حکومتی بخاطر دخالت غیر قانونی این تکنسین‌ها در امور پزشکی و درمانی به علت شکایات افراد مواجه می‌شوند.

تلاش مراکز درمانی و این تکنسین‌های متقلب حتی پزشکان عمومی در توسل به برائت نامه ماخوذه از پزشکان قبل از عمل هم مثمر ثمر نیست. چون مطابق قانون:

اولا) رضایت یا برائت در واقع اجازه بیمار به پزشک برای انجام عمل جراحی است و به معنای آن نیست که هر اتفاقی را شامل گردد. همانطور که گفته شد پزشک متخصص و نه تکنسین و بهیار و پرستار و پزشک عمومی غیر متخصص.

ثانیا) در صورتی که به‌ دلیل تقصیر پزشک اتفاقی برای بیمار پیش ‌بیاید، حتی اگر برائت هم گرفته شده باشد، مسئولیت دیه و حبس و جزای نقدی و ابطال پروانه و غیره، متوجه پزشک است. باز هم قانونگذار تاکید دارد پزشک متخصص و نه تکنسین‌های خدماتی و البته در صورتی که پزشک متخصص در عمل جراحی رشته دارای صلاحیت طبابت و پروانه تخصصی موجب صدمه و تلف بیمار گردد ولی اعمالش با موازین پزشکی مطابق باشد مسئولیت ندارد و در صورت اثبات نیازی به برائت نامه هم ندارد. بنابراین ملاک اصلی در تعیین مسئولیت، قصور پزشک است نه برگه رضایت‌نامه و کار تکنسین.

بنابراین در صورت ایراد صدمه به بیمار می‌توانند:

اولا) از پزشک معالج شکایت نماید. در این صورت پس از طرح موضوع در دادسرای جرایم پزشکی، به دستور مقام قضایی، پرونده به کمیسیون پزشکی ارجاع می‌گردد و در صورت اثبات تقصیر پزشک، ایشان به تحمل زندان و جزای نقدی و پرداخت دیه محکوم می‌نمایند.

ثانیا) از بابت مداخله در امور پزشکی و گران‌فروشی و نداشتن پروانه طبابت و نقص عضو، شکایتی را در دادسرای عمومی و انقلاب و سازمان تعزیرات و حتی دادگاه انقلاب مطرح نماید. متاسفانه تمامی مسئولیت‌های حقوقی و کیفری جبران خسارت و پرداخت دیه و محکومیت به حبس و جزای نقدی و نداشتن پروانه متوجه پزشک است.

تا اینجا مسولیتی متوجه تکنسین‌ها و بهیاران و پرستارانی که خود را با توسل به جعل عنوان و یا ثبت شرکت‌های زیبایی و امثالهم و شاید با تبانی به مراکز درمانی معرف یا توریست درمان ‌نیست. اما اگر اقدامات متقلبانه آنها در ثبت موسسه زیبایی و راهنمایی متقاضی جراحی به مراکز زیبایی مد نظر خویش و غیره دلالت کنند شاید تحت عنوان معاون یا مشارکت در جرائم فوق متوجه آنها باشد.

به امیدی روزی که پزشکان جراح با هوش تحصیلکرده جامعه بخاطر مشتی دون اسیر این تکنسین‌های خوش خط و خال نشوند و فریب تبلیغات دروغین آنها را نخورند و بدین‌سان برای خود و قشر تحصیلکرده جراحان متخصص بدبینی ایجاد نکنند.

*وکیل پایه یک دادگستری

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903050

دیگر خبرها

  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • ورود دوباره مجلس به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟
  • تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند